Almanya’da Anayasa Mahkemesi’ne üç yeni yargıç seçildi
Federal Meclis, ikinci tur oylamada SPD ve CDU/CSU’nun adaylarını Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçti.

Almanya Federal Meclisi’nde yapılan oylamada, Federal Anayasa Mahkemesi’nin üç yeni üyesi belirlendi. İkinci turda tamamlanan seçimde SPD’nin adayları Sigrid Emmenegger ve Ann-Katrin Kaufhold ile CDU/CSU’nun adayı Günter Spinner yargıçlık görevine getirildi.
İkinci turda uzlaşı sağlandı
Seçim süreci partiler arası görüşmelerin ardından ikinci turda sonuçlandı. Meclisteki çoğunluk desteğini alan üç aday, mahkemenin yapısında dengelerin korunması açısından önem taşıyor.
Federal Anayasa Mahkemesi’nin rolü
Almanya’nın en yüksek yargı organı olan Federal Anayasa Mahkemesi, temel hakların korunmasında ve yasaların anayasaya uygunluğunun denetlenmesinde kritik bir rol üstleniyor. Yeni yargıçların seçimi, mahkemenin siyasi ve hukuki dengeler açısından da dikkatle takip ediliyor.