Berlin’de Teknoloji ve Medya Buluşması
İFA 2025 Berlin’de yapay zekâ, iletişim teknolojileri ve çevre dostu ürünler öne çıktı. Yerel gazeteciler ve fotoğrafçılar fuardan izlenimlerini paylaştı.
Shenzhen Chucai Innovation Technology çevre dostu ürünleriyle ilgi topladı
Berlin’de düzenlenen fuarda Shenzhen Chucai Innovation Technology Co., Limited standı yoğun ilgi gördü. Firma, cep telefonu ekran koruyucularında geliştirdiği yenilikçi ürünlerle dikkat çekti.
“AR 95% Anti-Reflection Series” sayesinde yüksek ışık altında net görüntü sağlanırken, yüzde 100 biyolojik olarak çözünebilen cam koruyucular çevre dostu çözümleriyle öne çıktı. Renkli klavye tasarımları da ziyaretçilerin ilgisini çekti.
Yapay zekâ gazeteciliğe ivme kazandıracak
Kadınca.EU ve Aypa.tv adına fuarı takip eden Ali Yıldırım, yapay zekâ tabanlı tercüme cihazını yetkililerle test ederken gazeteci Özlem Coşkun, teknolojinin medya için önemini değerlendirdi:
“Öyle bir teknoloji var ki bütün dillerde konuşmak, bütün dillerde haber yapmak mümkün. Yapay zekâyı doğru kullandığımız takdirde gazetecilik mesleğinin bundan büyük ivme kazanacağına inanıyorum.”
Fotoğrafçı Leyla Dirim fuarı objektifine taşıdı
Etkinliği takip eden bir diğer isim fotoğrafçı Leyla Dirim oldu. Dirim, Messe Berlin fuar alanında gazetecilerle birlikte fuarı adım adım gezerek objektifine renkli kareler yansıttı. Çekimlerinde hem teknoloji stantlarını hem de fuarın uluslararası ruhunu öne çıkaran Dirim, IFA 2025’in görsel belleklerine katkı sundu.
İlgili Video
Shenzhen Chucai Innovation Technology çevre dostu ürünleriyle ilgi topladı